Tuesday 9 October 2012

O promisiune ...

Am poftit la gåluste umplute cu prune de ceva timp. In weekend am promis cå am så fac, dar m-am luat cu coronitzele si am tot amanat. Acum sunt cu burtica plinå, dupå patru mari gåluste si in asteptarea ultimelor så fiarbå :-)
Retzeta am primit-o pe e- mail de la Culinar. ro
sare
faina
gris
oua
cartofi
zahar
"Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand s-au fiert se piseaza si se amesteca bine si apoi se adauga: ouale, zaharul, grisul si apoi faina. Se obtine o coca care se face sul pe o tava cu faina, apoi se imparte cu cutitul in mici bucatele care se intind in palma si apoi se pune in mijloc o pruna. Se fac mici galuste care se pun la fiert intr-o oala cu apa care da in clocot. Cand s-au ridicat deasupra galustile se mai lasa 5-6 minute la fiert. Separat intr-o cratita se incalzeste untul si se pune pesmetul si zahar. Galustele scoase din apa se dau apoi prin amestecul obtinut. "
Depinde foarte mult de felul cartofului( åia rosii fiind preferatzii) si mai ales trebuie fiert in coajå, råcit, cojit si zdrobit cu furculitza mårunt( sau prin masina de tocat... best in test)

2 comments:

Margot said...

Minunat! Minunat! Nu-ti face griji cu joggingul, mai savureaza o galusca si bucura-te de magia culinara pe care ai facut-o in seara asta! Your rock! :)

Ella said...

Magia aia de care vb. se simtzea mai devreme, acum chiar cå simt cå am pietre de moarå in stomac :))4!!!